Saturday, November 14, 2009

Kayuhan yang belum selesai...

Percubaan kayuhan ala-ala touring balik ke kampung,
Tmn. Pelangi,Sentul - Kg. Awah,Temerloh. Jauh kayuhan?.. agak jauh jugak la..

Ku sangka mendung sampai ke petang syok giler woo kalau dapat kayuh redup-redup nih... tetapi panas di tengahari,
Ku sangka dah boleh sampai Kampung.. tetapi kena la berpuas hati di stopkan oleh escort car di depan Kem Batu 5, Mentakab. kerana escort car dah penat escort :P.

Jadi.. Kayuhan balik kampung dengan rasminya.. di kira disqualified. (ada la alasan nak buat kayuhan balik lagi next time :D).
*Antara gambar yang sempat di ambil sewaktu kayuhan*
(*reminder utk check meter, nak update dist n time)

Bermulalah episod bawak basikal :D >.<
Di sebabkan tak sampai kampung.. jadi malula nak balik kampung.. :( .. Alang-alang bawak basikal (naik kereta), kitaorg pun melenconglah ke daerah basikal tahap world champion..Dungun, Tegganu...
Dah jadi macam amazing race pulak..

Speed Bump Pertama,


Check-Point keberapa tah ni... Memang silap lah kalau main terjah2 ni tapi tak cari tempat penginapan awal2.... hampir semua resort tepi pantai ni kitaorg masuk.. semua penuh daaa.. happening jugak dungun ni...


Tapi resort dia mmg lawo lawo lah.. dari depan macam bali syle..tapi kitaorg tak masuk dalam ler..sebab full.. T_T


Kitaorg pusing balik dari pekan dungun menghala ke Paka, settle kat resort tepi jalan, ok la..resort ala-ala dalam hutan gitu.. apa nama tah lupa.. >.<, bersih..baru siap kot..


Kalo dah sampai tegganu kena la makang nasik dagang..tapi kitaorg lambat sikit.. nasik dagang dah habih... nasik minyok je ade..belasahhh lahh... makang tepi laut...syokkk wooohh...


Di akhiri dengan sessi photoshoot di tepi pantai yang indah...


Bejuppe lagi next taing...tegganu best.. /no1.

2 comments:

Webmaster@Echam said...

Apasal ko tak kayuh je smp ganu beb??? hehhehe

shuk~ dan eton said...

nanti la kalau ada rezeki lagik...
insyaAllah...

:D