Tuesday, June 2, 2009

Jom Putrajaya Critical Mass

Jumaat lepas (29-mei) adalah kali ke-4 ride PCM..dan kali ke-3 buat my wife (i salute u lah..:p..walaupun tiap2 kali nak pegi..macam2 alasan..penat lah..sakit kaki lah..climbing kat putrajaya tinggi la..i nak pengsan la..energy dah habis la..tapi still u habis gak PCM ride :D)
Cuma yang special ride kali ni.. bawak basikal pinjam..roadbike.. (everytime pun basikal pinjam..org rumah punya >.<)..member suruh kasik basikal dia jalan2..sebab dah 3 tahun tersidai....hehee....first time bawak road.. syok gak ar.... :p

Macam biasa..balik ofis get ready pasang bikecarier..kol 8.30 gerak...di sebabkan musim cuti sekolah...keadaan highway sungai besi tu agak crowded...tapi dengan adanya highway putrajaya maju expressway MEX..naik lepas airport sungai besi just before esso..terus sampai putrajaya...bayar le tol rm2.50..ok la tu..once a month ...15 minit je dah sampai...




sampai2 tgk org tgh warmup...tapi lom ramai..so kitaorg posing2 le lebeh kurang....sebagai bahan bukti untuk pengunjung blog... :p ... ingatkan tak ramai malam ni....sebab cuti sekolah dah mula ..so maybe orang dah start/bersiap balik kampung... tapi ramai jugak woo.... walaupun PCM event santai..tapi aura dia..macam giro d'italia pun ade ..(ahah sori le..sejak pakai basikal cap itali ni..terarah ke italian pulak :p) ...kalau dah kena rachun dia..memang takleh blah... event yang di looking forward every month...belum habis penat kayuh malam tu...dah merancang..next PCM basikal sapa la pulak bakal menjadi mangsa... :) cayalah PCM...

Laluan kali ni dari Palace Of Justice -> Masjid Putrajaya -> Alamanda(simpang alamanda) -> PICC -> Palace Of Justice.. layannnn kan ajelah video.. pada member2 ofis yg aku dok rachun suh turun PCM ni...korang bileeerrr lagiik....
:p
video
2nd CheckPoint - Alamanda View

video
After PICC checkpoint


Jumpa lagi next PCM..

4 comments:

Man CIOCC said...

Shuk & Eton,
Thanks for making PCM lively!

I pasted your vids onto the PCM's blog. Hope u don't mind.

shuk~ dan eton said...

@Brader Man,

No problemo...just take it..(its an unplanned shoot...hopefully it didnt turn the PCM riders off :D )

See you next ride.

Man CIOCC said...

Thanks again,
Something is better than Nothing!

Letting the time pass me by said...

Salam..

Thanks for dropping by... 1997.. wah.. dah lebih 10 tahun yang lalu...
Memang ade reunion batch '82 kat MRSM

Bawak basikal nie memang a good hobby and a good transport...