Tuesday, May 26, 2009

Jom Jalan-Jalan Tioman




Penat balik dari tioman lom abis...layan je la video ni..kitaorg jumpa kat internet..pastu edit masukkan gambar kitaorg guna adobe >.<

video


Bukan senang nak duduk dalam akuarium... lagi tak senang kalau jadi umpan akuarium




Tuesday, May 12, 2009

Syikin & Muzammil (Version Didadida)

video

Do you hear me?
Talking to you
Across the water
Across the deep blue ocean
Under the open sky
Oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets harder

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you, I promise you I will

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through the trees
Move so pretty, you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohh
Ohhhohhhohhhohhohhohhhohhohhohhohh

p/s: versi koleksi khas penulisgambar untuk tanyangan pengunjung blog >.<

Sunday, May 3, 2009

Jom Makan Cendol Pak Leman!

Cubaan ke-4 nak merasa kehebatan cendol Pak Leman Dawi yang digembar-gemburkan kat Majalah3 ni akhirnya berjaya juga. Perjalanan balik dari Melaka ke KL. Masa dah dekat tol Senawang tu kitorang call Pak Leman Dawi, nak tau kedai bukak ke tidak. Kalau tak bukak, sia2 la usaha nak berhegeh kuar simpang & bayar tol tu kan. Alhamdullilah bukak kedai pakcik ni, harini.

Sampai2 tengok wallaaa.. parking pun penuh.. wakaf2 tepi tu pun penuh.. kusi plastik bawah pokok pun penuh... tengok que pun..rasa nak blah pun ada.. tapi sbb dah berkurun dah nak singgah asyik tutup je.. kami gagahkan diri beratur tengah2 panas terik tu. Mula2 beratur kat line makan situ... pastu line bungkus... dah tak gerak.. balik line makan situ... lepas 30minit-45minit, dapat la 2 mangkuk cendol kacang.


Ni la rupa Towkey Cendol (Pak Leman Dawi). Mmg menghiburkan la celoteh dia. Tapi tak dengar apa sangat pun. Dah orang ramai.. bising.. bingit..suara Pak Leman dah tenggelam sket, tapi boleh dengar la dia bercerita pasal kasih sayang dia pada cendol dia. Kat sini.. tambah apa pun percuma.... beli je semangkuk.. boleh bungkus free.. boleh minum air barli free... bungkus untuk sekampung pun tak pe.. asal bahagia..mungkin sbb Pak Leman ni murah hati, kedai tu tak putus2 pelanggan...


Nak cerita pasal cendol Pak Leman ni.. tak de la dasyat sangat,agak cair, tapi logik la.. berapa byk percuma dia bagi... Tapi kemampuan dia menghiburkan dengan cerita2 dongeng atau salah silah negeri2 kat mesia ni, mmg dikagumi dan buat orang seronok melepak. Tapi sape pun tak suka barang free kan... so kita clap sket la kat Pak Leman Dawi ni.. sudi buat kenduri hari2.




Tapi dalam tak berapa 'kick' pun habis la jugak semangkuk... Panas2 ni dapat air batu mmg sedap, mengancam, terancam.....

kalau kat kluang station dulu... its a culture.. kat kodai pakcik leman ni..den namokan...phenomenal la.. kono toraiii ni bang..... ekau tengok la berapo ramai orang beraturr tu... bak kato nabil...lu pikir la sendiri...

http://wikimapia.org/#lat=2.662764&lon=102.00575&z=16&l=0&m=a&v=2&search=leman%20dawi